torsdag 10 februari 2011

Skitröret

Tänk att några ynka centimeter kan vara så viktiga i vissa sammanhang och så obetydliga i andra...

När vi höll på med grunden och drog alla avlopp var vi jättenoga. Vi mätte och mätte och mätte.

Och mätte igen.

Sen var jag ändå lite rädd att något rör skulle komma upp fel.

Vi har lyckats riktigt bra, men...


Det här röret, som är till toaletten i stora badrummet, har kommit för nära väggen. När vi först märkte det så tänkte vi att vi hade tre alternativ;
  1. Flytta på väggen
  2. Flytta på röret
  3. Bygga en vägghängd toalett
Att flytta på väggen innebär att två sovrum blir lite annorlunda och att vi måste bygga om det fina hörnet jag berättade om i inlägget Pythagoras sats. Plus att golvvärmen är lagd efter hur väggarna ska vara. Så helst vill vi ju inte hålla på och flytta på väggarna för mycket.

Att flytta på röret innebär att bila ur 10 cm betong, kapa armeringen (som är lite lätt överdimensionerad då den är från ett brobygge) och sen karva i 3 lager cellplast för att få plats med en böj till rätt ställe. Helst utan att ha sönder en enda golvvärmeslang... Hm.

En vägghängd toa är snygg och praktisk (vi har det här hemma i lägenheten), men inte så enkelt som man kan tro. Den idén gav vi upp av olika anledningar.

TIPS: Men då var det någon som kom på att vi kan använda oss av en excenter. Det är en grej man sätter på röret som gör att man kan flytta hålet några centimeter. Det är allt vi behöver!

Puh vilken befrielse!! Här har jag slitit mina grå över en skitsak helt i onödan ;) 

Kram och trevlig helg, i morgon är det fredag :)

2 kommentarer:

Buxbo-David sa...

Bara ni får plats med skiva, tätskikt och kakel så går det nog med en excenter. Vår toalettstol är flyttad 30 mm åt sidan för att vi skulle få plats med duschväggen och det fungerar ypperligt.

Erika sa...

Härligt med utveckling ibland, för ett par år sedan hade den kanske inte funnits!!
Låter annars som ni har en ordentligt stadig grund.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails